Αλβανοί Σκοπίων: Οι Σλάβοι κλέβουν και ‘μακεδονοποιούν’ προσωπικότητες

 

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

 «Οι Αλβανοί εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την ‘Ηθική’ στην έκτη Δημοτικού των σχολείων της πΓΔΜ, διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου, γιατί διδάσκονται στα παιδιά μόνον ισχυρισμούς των σλαβικών προσωπικοτήτων και δεν αναφέρονται καθόλου τα  επιφανή πρόσωπα του αλβανικού στοιχείου, εκτός από την Μητέρα Τερέζα», αναφέρει σε άρθρο της η αλβανική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Λάιμ’.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο ηθικής ο συγγραφέας Κιρίλ Τέμκοφ, εξηγεί ότι ο βίος του Αγίου Κλήμεντος της Αχρίδας αποτελεί παράδειγμα ηθικής για τους εκπαιδευτικούς  μας.  

«Στο περιεχόμενο του βιβλίου μια μόνον φορά αναφέρεται το όνομα της Μητέρας Τερέζας, η οποία αναγνωρίζεται ως μια ηθική προσωπικότητα, η πλέον γνωστή στην σύγχρονη εποχή.  Ενώ είναι γεμάτο με  παραδείγματα για τους  Πίτου Γκουλ,  Γκότσε Ντέλτσεφ και του Αγίου Κλήμεντος κλπ.», τονίζει ο Ιμέρ Ισμαήλι καθηγητής Πανεπιστημίου. «Όσον αφορά, μάλιστα, για  την Μητέρα Τερέζα αποκρύβουν ότι ήταν Αλβανή, και γράφουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή, γεννήθηκε στα Σκόπια. »Αυτό αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι το σλαβικό στοιχείο, έχοντας έλλειψη  δικού του ιστορικού υποβάθρου,  δεν διστάζει να κλέψει και να ‘μακεδονοποιήσει’ προσωπικότητες» θα τονίσει ο Αλβανός πανεπιστημιακός.

«Και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Είναι φρικτό να κλέβουν  και να ‘μακεδονοποιούν’  προσωπικότητες που δεν τους ανήκουν», επισημαίνει ο Ισμαήλι.  

http://www.echedoros-a.gr/2011/02/blog-post_2951.html

Explore posts in the same categories: Articles, documents, FYROM Propaganda, newspapers, Skopjan Propaganda, skopje

Tags: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: