ΠΓΔΜ: Αποκαλύψεις μέσω Wikileaks στην εκπνοή των προεκλογικών διαδικασιών

ΠΓΔΜ: Αποκαλύψεις μέσω Wikileaks στην εκπνοή των προεκλογικών διαδικασιών

Οι αποκαλύψεις του Wikileaks που αφορούν στη διακυβέρνηση της ΠΓΔΜ αλλά και το χειρισμό του ζητήματος της ονομασίας, «επισκίασαν» το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων της γείτονος χώρας.

Ο Φίλιπ Ρίκερ, πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, αναφέρει σε εκθέσεις του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησαν σήμερα στο Wikileaks, ότι τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω της ελεγχόμενης δικαιοσύνης και της αστυνομίας, ασκεί εκβιασμούς και δημιουργεί καθεστώς φόβου στο εσωτερικό.

Ο αμερικανός πρέσβης επικαλείται συγκεκριμένες περιπτώσεις πιέσεων και εκβιασμών τόσο σε διαφωνούντες κυβερνητικούς παράγοντες όσο και σε στελέχη της αντιπολίτευσης και μέλη ΜΚΟ, στόχος είναι η εξαγορά της σιωπής των πρώτων και ο εκφοβισμός των δεύτερων.

Ο Φ. Ρίκερ φέρεται ότι αναφέρει στο τηλεγράφημά του με ημερομηνία 14/12/2009 ότι: “Είναι πολύ πιθανό, ο κ. Γκρούεφσκι να επιλέγει τη μέθοδο της επίθεσης επειδή αισθάνεται ανασφαλής, τη στιγμή που αυξάνεται η διεθνής και η εγχώρια πίεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας με την Ελλάδα και ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την αδυναμία να ξεκινήσει η χώρα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι περιπτώσεις αυτές -πιέσεων, εκβιασμών και συλλήψεων- αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το ζήτημα της ονομασίας.

Πηγή: Enet.gr

Explore posts in the same categories: FYROM News, FYROM Propaganda

Tags: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: