Απελπιστική η κατάσταση στα μουσεία, λένε οι Έλληνες αρχαιολόγοι

«Εικόνα εγκατάλειψης»
 
Οι 'Ελληνες αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι χιλιάδες επισκέπτες στριμώχνονται για να προλάβουν να διασχίσουν τις αίθουσες των μουσείων μέχρι τις 3
  
Οι ‘Ελληνες αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι χιλιάδες επισκέπτες στριμώχνονται για να προλάβουν να διασχίσουν τις αίθουσες των μουσείων μέχρι τις 3   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  

Αθήνα

 
Για απελπιστική κατάσταση, κατά την οποία χιλιάδες επισκέπτες στριμώχνονται για να προλάβουν να διασχίσουν τις αίθουσες των μουσείων μέχρι τις 3 το μεσημέρι, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι ‘Ελληνες αρχαιολόγοι.

«Σε πολλά μουσεία οι τουρίστες βρίσκονται μπροστά σε κλειστές αίθουσες, ενώ έχουν πληρώσει το σύνολο του εισιτηρίου. Η εικόνα εγκατάλειψης της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, που δεν τιμά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, είναι ευθέως ανάλογη της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που έχει επιβληθεί στον πολιτισμό.

» Ο τομέας του πολιτισμού για ολόκληρο το 2011 δεν έχει πάρει και δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθεί το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για όλες τις υπηρεσίες και τα μουσεία σε όλη τη χώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Οι αρχαιολόγοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των δημόσιων μουσείων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προσπαθούν μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν ανοιχτές τις πόρτες των μουσείων, να διατηρήσουν ζωντανή τη σχέση του κοινωνικού συνόλου με την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορική μνήμη».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Explore posts in the same categories: Archaeology, Articles, Greece, newspapers, politics

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: