Αυστραλία: Αθωώθηκε διευθυντής σκοπιανής εφημερίδας

 

Χαρακτήριζε τους Έλληνες ως ‘φρικιά’ και ‘μπασταρδεμένα διαταραγμένα τέρατα’

Σεπτέμβριος 8, 2011.

Δικαστήριο της Αυστραλίας έβγαλε αθωωτική απόφαση για σκοπιανή εφημερίδα, ότι δεν υποκινεί το μίσος με τη δημοσίευση ενός άρθρου που αναφερότανε υποτιμητικά προς τους Έλληνες χαρακτηρίζοντάς τους ως ‘φρικιά της φύσης’ και ‘μπασταρδεμένα διαταραγμένα τέρατα’.

Το Αυστραλιανό Μακεδονικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο (AMAC), άσκησε αγωγή εναντίον της εβδομαδιαίας σκοπιανής εφημερίδας, στο Αστικό και Διοικητικό Δικαστήριο της Βικτώριας (VCAT).
 

Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο ισχυρίστηκε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2009, με τίτλο «Ποιος στον ουράνιο κόσμο έδωσε το δικαίωμα στους Έλληνες να αφαιρέσουν την μακεδονική γλώσσα» προσπαθώντας να υποτιμήσουν τον ελληνικό λαό και να τον απεικονίσουν ως φυλετικά κατώτερο.

 

Το Συμβούλιο υπέβαλε καταγγελία στο Συμβούλιο Τύπου και στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά το θέμα παραπέμφθηκε στο VCAT, αφού η διαφορά δεν μπορούσε να έρθει σε συμβιβασμό.

Ο διευθυντής της σκοπιανής εβδομαδιαίας εφημερίδας, Λιούπκο Στανκόβσκι, είπε στο δικαστήριο ότι το άρθρο δημοσιεύθηκε με την ειλικρινή πεποίθηση ότι θα είχε ενδιαφέρον στην σκοπιανή κοινότητα, παρά την ύπαρξη ορισμένων ‘υπερβολών’ στη γλώσσα.

Το Ανώτερο μέλος, Noreen Megay, βρήκε ότι το άρθρο δεν υποκινούσε το μίσος, επειδή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα που απευθυνόταν στην σκοπιανή κοινότητα.
Πηγή: Heraldsun
http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_08.html#more
Explore posts in the same categories: Macedonian News

Tags: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: