Ο Ρώσος πρέσβης και οι… ανύπαρκτοι Σκοπιανοί!!

Εξαγριώθηκαν οι Σκοπιανοί με τον Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι.

Όλα συνέβησαν κατά την διάρκεια των εορτασμών για το «Διάταγμα των Μεδιολάνων 313 – 2013“, το οποίο έγινε στο Νις της Σερβίας, γενέτειρας του Μ. Κωνσταντίνου.

Το Διάταγμα των Μεδιολάνων είναι ένα ιστορικό έγγραφο που υπεγράφη πριν από 17 αιώνες από τον Μέγα Κωνσταντίνο και θέσπιζε την αρχή της ανεξιθρησκίας.

[pullquote]”Εμείς δεν υπάρχουμε;“, αναρωτιόταν ο Σκοπιανός αρθρογράφος του Fokus και ζητούσε εξηγήσεις από τον Ρώσο διπλωμάτη.[/pullquote]

Οι Σέρβοι διοργάνωσαν εορταστικές εκδηλώσεις, με συμμετοχή του Πρόεδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Ανάμεσα στους βασικούς ομιλητές ήταν και ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βελιγράδι, Τσεπούριν. Ο τελευταίος μίλησε για τους Ορθόδοξους λαούς που “κληρονόμησαν το πιο σημαντικό πράγμα από την Βυζαντινή αυτοκρατορία, την Χριστιανική ορθόδοξη πίστη.

Στην συνέχεια ο Ρώσος πρέσβης κατονόμασε τους λαούς που κληρονόμησαν την Ορθόδοξη πίστη από το Βυζάντιο και ανέφερε τους Ρώσους, Σέρβους, Έλληνες και Βούλγαρους.

Η μη αναφορά των Σκοπιανών, τους ενόχλησε ιδιαίτερα και σήμερα η μεγάλη “προσβολή” ήταν πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Fokus. “Εμείς δεν υπάρχουμε;“, αναρωτιόταν ο Σκοπιανός αρθρογράφος και ζητούσε εξηγήσεις από τον Ρώσο διπλωμάτη.

Ο τελευταίος όμως  μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση πάνω στο ζήτημα. Προφανώς δεν ασχολείται με… ανύπαρκτους!!

Tμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com

 

Explore posts in the same categories: FYROM News

Tags: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: