Ο Μέγας Αλέξανδρος εξώφυλλο το 1963 στο περιοδικό Life

life_alexander_1963

Στις 3 Μαϊου 1963, το πασίγνωστο περιοδικό Life φιλοξενεί στο εξώφυλλο του τον Μέγα Αλέξανδρο2,286 χρόνια μετά τον θάνατο του.

Σε μια σειρά άρθρων του περιοδικού για την αρχαία Ελλάδα, ο Μακεδόνας κατακτητής επιλέγεται στο συγκεκριμένο τεύχος ως το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα Έλληνα της περιόδου.

Στο άρθρο αναφέρεται πως “τα όπλα και τα ιδανικά της Ελλάδας βάδισαν μαζί με τον κατακτητή σε ερήμους και βουνά της Ασίας σε μιά αθάνατη περιπέτεια που κέρδισε έναν ολόκληρο κόσμο.”

Να υπενθυμίσουμε πως τα εξώφυλλα του περιοδικού θεωρούνται ιστορικά, καθότι για πολλά χρόνια ταυτίστηκαν με την εξέλιξη, την ανθρώπινη δημιουργία, την επιστήμη και το ανθρώπινο θαύμα, σε κάθε του έκφανση.

Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

Explore posts in the same categories: Alexander the Great, Macedonian Culture

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 Comments on “Ο Μέγας Αλέξανδρος εξώφυλλο το 1963 στο περιοδικό Life”

  1. Βησσαρίων Μπακόλας Says:

    Από τις δικές μου εμπειρίες στο Λονδίνο,αυτά είναι τα αυτονόητα. Περισσότερο το πρόβλημα ,νομίζω,η δική μας αδιαφορία,παθητικότητα,απαγοήτευση από έντονες προπαγάνδες. Αθήνα 7/4

  2. Salonika Says:

    Δε υπαρχει καμια αμφιβολια για την Ελληνικοτητα του Αλεξανδρου και γενικα των Μακεδονων στο εξωτερικο οσο και να προσπαθουνε οι Σκοπιανοι τελια και παυλα.Αυτο που συμβαινει ειναι οτι δεν τους νοιαζει και τοσο το αν θα ονομαζονται Μαδονες,Σπαρτιατες,Αθηναιοι η οτι αλλο νομιζουν οι γειτονες πως ειναι.Σε συζητηση που ειχα με φιλο Ιταλο μου ειπε πως στα σχολικα βιβλια το λενε ξεκαθαρα πως ο Αλεξανδρος ειναι Ελληνας και στην Ιταλια τουλαχιστον ειναι δεδομενο αυτο.Αλλα στα βιβλια γεωγραφιας τους τα σκοπια αναφερονται ως Μακεδονια..Οταν ομως μπηκα στην διαδικασια να του εξηγησω τι ακριβως συμβαινει με το ολο θεμα και γιατι ειναι λαθος να τους αποκαλουν ετσι οχι μονο σοκαριστηκε και καταλαβε αλλα εγινε και μεγαλος υποστηρικτης μας σε αυτο το θεμα..


Leave a comment