Συνεχίζονται τα αλυτρωτικά όνειρα στα Σκόπια

tarcu2

Δεκάδες αρνητικά σχόλια εισέπραξε από την διεθνή κοινότητα η κυβέρνηση Γκρούεφσκι για την υποδοχή “ήρωα” που επιφύλαξε στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου, Γιόχαν Ταρκουλόφσκι.

Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί πριν μερικά χρόνια σε 12 έτη φυλάκιση για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά ατόμων αλβανικής καταγωγής, στην λεγόμενη σφαγή του Λιουμπότεν, τον Αύγουστο του 2001.

Λίγες ημέρες πριν, είχε αφεθεί ελεύθερος από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης και αφού σε εκτίσει τα 2/3 της ποινής του. Ελάχιστες ώρες από την άφιξη του στα Σκόπια, φρόντισε να δείξει άλλωστε και το αληθινό του πρόσωπο.

Στην φωτογραφία και στο βίντεο (0:33) από την Σκοπιανή τηλεόραση, εικονίζεται να υψώνει τα χέρια του δημόσια δίνοντας τον γνωστό σκοπιανό αλυτρωτικό χαιρετισμό. Τα τρία σηκωμένα δάχτυλα συμβολίζουν τα 3 διαιρεμένα κομμάτια της  Μακεδονίας (Βαρδάρη, Αιγαίο και Πιρίν) και το «Ο» τη σκοπιανή λέξη «Obedineta» που σημαίνει Ενωμένη.

[embedplusvideo height=”281″ width=”450″ standard=”http://www.youtube.com/v/wNqCnd1zrM8?fs=1″ vars=”ytid=wNqCnd1zrM8&width=450&height=281&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3643″ /]

Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

Explore posts in the same categories: FYROM News, FYROM Propaganda

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: