Άρον άρον το Σκοπιανό ΥΠΕΞ “εξαφάνισε” το έγγραφο για μειονότητα 700,000 ατόμων στην Ελλάδα

Τραγελαφικές καταστάσεις έχουμε τα τελευταία 24ωρα στην ΕΕ  με πρωταγωνιστή το Σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών. Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε άρθρο για την ύπαρξη εγγράφου-φωτιά στην Ιστοσελίδα του Σκοπιανού ΥΠΕΞ. Στο έγγραφο οι Σκοπιανοί, μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για  δική τους “μειονότητα” 700,000  στην Ελλάδα.

Στο ίδιο έγγραφο το Σκοπιανό ΥΠΕΞ εκτιμούσε πως και στην Βουλγαρία υπάρχει σκοπιανή μειονότητα  750,000 ατόμων. Επόμενο ήταν η είδηση να λάβει μεγάλη δημοσιότητα στην γειτονική χώρα, σε αντίθεση με τα Ελληνικά ΜΜΕ που φρόντισαν να την θάψουν.

H Βουλγαρική εφημερίδα Trud κατηγόρησε τα Σκόπια ό,τι φρόντισαν να ξεφορτωθούν το ενοχοποιητικό έγγραφο μία μέρα πριν την δημοσίευση της έκθεσης από την Κομισιόν.

Την σκυτάλη πήρε σήμερα το έγκυρο EurActiv που φιλοξένησε σχετικό άρθρο.  Στο άρθρο αναφέρει πως το Σκοπιανό ΥΠΕΞεξαφάνισε”  από την Ιστοσελίδα του πληροφορίες που θα μπορούσαν να συσχετιστούν με αλυτρωτισμό από τα γειτονικά κράτη.

Σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων προς αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, οι τελευταίοι εντελώς άκομψα προτίμησαν  να παραστήσουν τους… ανήξερους.

Η ύπαρξη του εγγράφου αποτελεί γκάφα ολκής για τους Σκοπιανούς. Είναι χαρακτηριστικά τα αρκετά δυσμενή σχόλια από κύκλους της ΕΕ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα συνεχίζει να προβληματίζει εντονότατα η σχεδόν ανύπαρκτη εκπροσώπηση της χώρας μας που εδώ και καιρό περιορίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία 3-4 πολιτών.

Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

Explore posts in the same categories: FYROM News, FYROM Propaganda, Macedonian News

Tags: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: