Σέρλοκ Χόλμς και… Μακεδονικό στην Αμερικανική τηλεοπτική σειρά “Elementary”

lucy_liu_macedonia

Εκτεταμένες αναφορές στην Μακεδονία είχαμε στο τελευταίο επεισόδιο της 1ης Season για την δημοφιλή Αμερικανική τηλεοπτική σειρά Elementary.

Η σειρά αποτελεί μία μοντέρνα εκδοχή με τις περιπέτειες του πασίγνωστου χαρακτήρα του Σερ Άρθρουρ Κόναν Ντόϊλ, Σέρλοκ Χολμς, . Οι συντελεστές της σειράς επέλεξαν να… μπλέξουν στο Season finale την διαμάχη Ελλάδας – Σκοπίων.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι γνωστοί πρωταγωνιστές  Jonny Lee Miller και Lucy Liu αναφέρθηκαν στα Σκόπια ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ή και σκέτο “Μακεδονία“.

[pullquote]Πιθανώς σε μια προσπάθεια να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες, οι πρωταγωνιστές ανάφεραν επίσης πως η Μακεδονία είναι περιοχή της Ελλάδας, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος.[/pullquote]

Πιθανώς σε μια προσπάθεια να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες, οι πρωταγωνιστές ανάφεραν επίσης πως η Μακεδονία είναι περιοχή της Ελλάδας, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Σύμφωνα με την πλοκή του επεισοδίου, Ελλάδα και Σκόπια εμφανίζονται να… τα έχουν βρει στο ζήτημα της ονομασίας και τα Σκόπια να είναι ένα βήμα πριν ονομαστούν “Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας” (!!!) και να ενταχθούν στην ΕΕ.

Κάποιοι που δεν επιθυμούν να βρεθεί λύση για κερδοσκοπικούς λόγους σύμφωνα με τους φαντασιόπληκτους Αμερικάνους, απαγάγουν την κόρη επιφανούς Έλληνα επιχειρηματία και τον εκβιάζουν να δολοφονήσει δύο Σκοπιανούς διπλωμάτες. Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί.

[embedplusvideo height=”399″ width=”660″ standard=”http://www.youtube.com/v/7HHXg08azyQ?fs=1″ vars=”ytid=7HHXg08azyQ&width=660&height=399&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep7129″ /]

Tμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com

 

Explore posts in the same categories: Macedonian News

Tags: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: