Γ. Κουμουτσάκος: Βουλευτές των Σκοπίων αρνούνται να καταδικάσουν χάρτες αλυτρωτικού περιεχομένου

 

 koumoutsakos

Το θέμα της ανάρτησης ενός χάρτη- πρόκλησης από τον Sitel, του πρώτου σε ακροαματικότητα τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων, στην επίσημη σελίδα του σταθμού σε ευρέως χρησιμοποιούμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έθεσε ο Ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος, στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-πΓΔΜ, που συνεδρίασε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κ.Ο. της ΝΔ στο Ε.Κ, ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε μετ’ επιτάσεως από τα συμμετέχοντα μέλη της Βουλής των Σκοπίων να καταδικάσουν ρητά και χωρίς περιστροφές την ύπαρξη και δημοσιοποίηση τέτοιων χαρτών. Τέτοια καταδίκη δεν υπήρξε από την ομάδα των μελών της Βουλής των Σκοπίων, στην οποία συμμετείχε και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Α. Μιλοσόσκι. Κατόπιν τούτου, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η άρνηση καταδίκης τέτοιων χαρτών και του συγκεκριμένου, στον οποίο εδάφη της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας εμφανίζονται ως τμήμα του εδάφους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τις υποχρεώσεις που έχει η κυβέρνηση της πΓΔΜ σύμφωνα με τις διατάξεις 6 και 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Κλείνοντας, ο κ. Κουμουτσάκος σύμφωνα με το δελτίου Τύπου της ΝΔ, ανέφερε ότι την ώρα που συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Έκθεση Προόδου των Σχέσεων ΕΕ- πΓΔΜ και συνεδριάζει η Κοινή Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ- πΓΔΜ, αναρτώνται χάρτες αλυτρωτικού περιεχομένου σε μεγάλης εμβέλειας μέσα μαζικής επικοινωνίας των Σκοπίων χωρίς να καταδικάζονται. Έτσι, δηλητηριάζονται οι σχέσεις καλής γειτονίας στο ευαίσθητο περιβάλλον των Βαλκανίων και τελικά, εμποδίζεται η ευρωπαϊκή προοπτική της πΓΔΜ.

αγγελιοφόρος

http://history-of-macedonia.com/2013/05/22/%ce%b3-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%af%cf%89%ce%bd/

Explore posts in the same categories: FYROM News, FYROM Propaganda, Greece, Macedonian News

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: