Με τη γλώσσα της αλήθειας…

konstantinos xolevas

 

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

 

Με πρόσφατο ψήφισμά του το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί να προχωρήσει ο διάλογος για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρ.Ένωση. Φυσικά τέτοια ψηφίσματα δεν έχουν μεγάλη πολιτική βαρύτητα, αποτελούν όμως μια ηθική πίεση.Η επίσημη ελληνική πλευρά πρέπει να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και του ρεαλισμού προς όλες τις κατευθύνσεις. Ας θυμίσουμε , λοιπόν , στους εταίρους μας τα εξής:

Υπάρχουν δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. του Δεκεμβρίου 1991 και του Ιουνίου 1992 , οι οποίες ξεκάθαρα ζητούν από το κράτος των Σκοπίων να αποδεχθεί ένα όνομα που δε θα εκφράζει επεκτατισμό κατά των γειτόνων του.

Η Ένωση, σήμερα μάλιστα που αμφισβητείται ο ρόλος της, πρέπει να μείνει σταθερή στις αποφάσεις της. Το όνομα « Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Πού βλέπουν οι Ευρωπαίοι την καλή διάθεση εκ μέρους των Σκοπίων; Τους θυμίζουμε ότι το κυβερνών κόμμα του Ν. Γκρούεφσκι έχει το όνομα ΒΜΡΟ, δηλαδή το όνομα της οργάνωσης των Βουλγάρων κομιτατζήδων του 1893 και εξής.

Η παλιά οργάνωση ΒΜΡΟ έδρασε πολλές φορές τρομοκρατικά με ανατινάξεις τραπεζών στη Θεσσαλονίκη , με δολοφονίες ηγετών , όπως ο Σέρβος βασιλεύς Αλέξανδρος , και με πρόκληση αναταραχής στη Βουλγαρία του μεσοπολέμου. Θα επιβραβεύσει η Ευρ.Ένωση τους συνεχιστές μιας τρομοκρατικής οργανώσεως;

Ας αναρωτηθούν οι εταίροι μας , αν θέλουν να έχουν στην Ένωση ένα κράτος υπό διάλυσιν. Αρκούν οι εθνοτικές διαμάχες μεταξύ Βαλλόνων και Φλαμανδών, που παραλύουν επί μακρόν την πολιτική ζωή του Βελγίου.

Στα Σκόπια τα πράγματα μεταξύ Σλάβων ( ψευδομακεδόνων) και Αλβανών βρίσκονται σε πολύ χειρότερο σημείο. Προ ημερών ο τελικός ποδοσφαίρου δεν έληξε ποτέ, διότι συνεπλάκησαν με εθνικιστικά συνθήματα οι οπαδοί της σλαβικής και της αλβανικής ομάδας.

Η πολυάριθμη αλβανική κοινότητα έχει ουσιαστικά αποσχίσει τις δυτικές επαρχίες και αργά ή γρήγορα θα ενωθεί με το Κόσοβο στο πλαίσιο της Μεγάλης Αλβανίας.

Η αντίδραση στις ιστορικές παραχαράξεις των Σκοπιανών δεν εκφράζει μια ελληνική ιδιορρυθμία. Ακόμη ένα μέλος της Ε.Ε. , η Βουλγαρία , έχει διακηρύξει επισήμως ότι η Π.Γ.Δ.Μ. δεν πρέπει να ενταχθεί στην Ένωση , αν δεν εγκαταλείψει την πλαστογράφηση της Ιστορίας των γειτόνων της.

Η οικονομική κρίση ας μη  γίνει η αιτία οδυνηρών εθνικών υποχωρήσεων εκ μέρους μας.

 

 κυριακάτικη δημοκρατία

http://history-of-macedonia.com/2013/06/02/%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%ce%b3%ce%bb%cf%8e%cf%83%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82/

Explore posts in the same categories: FYROM News, Macedonian News

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: