Σκάνδαλο με την εθνική ομάδα Χάντμπολ των Σκοπίων

 

mojsovski3

Τεράστιο σκάνδαλο με την εθνική ομάδα Χάντμπολ των Σκοπίων όπου Σκοπιανός διεθνής εμφανίζεται να κάνει το σήμα της “Ενωμένης Μακεδονίας” σε διεθνείς αγώνες της χώρας του.

Ο καλύτερος αθλητής των Σκοπίων για το 2012Ναούμ Μοϊσόφσκι ,  όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος της χώρας του σε διεθνή παιχνίδι, αρέσκεται συνήθως να συμβολίζει με το χέρι του τον γνωστό εθνικιστικό χαιρετισμό, σύμβολο του Σκοπιανού αλυτρωτισμού.

Τα τρία σηκωμένα δάχτυλα συμβολίζουν τα 3 διαιρεμένα κομμάτια της  Μακεδονίας (Βαρδάρη, Αιγαίο και Πιρίν) και το «Ο» τη σκοπιανή λέξη «Obedineta» που σημαίνει Ενωμένη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην επίσημη σελίδα του Σκοπιανού διεθνή στο Facebook, υπάρχουν από αλυτρωτικούς χάρτες και εθνικιστικούς χαιρετισμούς μέχρι και φωτογραφίες όπου καίγεται η Ελληνική σημαία.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν και για την Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ. Θα υπάρξει η παραμικρή αντίδραση μετά και από την νέα αυτή προκλητότατη ενέργεια;

Να υπενθυμίσουμε πως  μετά από την αποκάλυψη που κάναμε πριν λίγους μήνες για τεράστια πανό με αλυτρωτικό περιεχόμενο σε διεθνείς αγώνες Σκοπιανών σωματείων (σχετική φώτο παρακάτω) δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την Ελληνική Ομοσπονδία.

 

mojsovski2

 

Δείτε και το σχετικό βίντεο στο 0:32

[embedplusvideo height=”399″ width=”660″ standard=”http://www.youtube.com/v/dolUdDCWhjg?fs=1″ vars=”ytid=dolUdDCWhjg&width=660&height=399&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8259″ /]

Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

 

Explore posts in the same categories: FYROM News, FYROM Propaganda

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: