Σκόπια : Η χώρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αφού πρώτα επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, σημείωσε ο βοηθός του Γ.Γ. της Συμμαχίας


NATOFlag Wikipedia

 

 

Τη θέση του ΝΑΤΟ ότι η ΠΓΔΜ θα ενταχθεί στη Συμμαχία αφού πρώτα επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας επανέλαβε ο βοηθός του Γ.Γ. της Συμαχίας, αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας Ντίρκ Μπρένγκελμαν, μετά τη συνάντηση που είχε  στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Γκρούεφσκι απέστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς τον κ.Σαμαρά, στην οποία προτείνει τη σύσταση ομάδων εργασίας με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, στις οποίες θα συμμετέχουν ενδεχομένως και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας και οι οποίες, μέσω εντατικών διαβουλεύσεων με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς,θα αναζητούν λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, στην επιστολή αυτή, ζητά από την Ελλάδα να υποστηρίξει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, και να καταστεί εταίρος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://history-of-macedonia.com/2013/07/06/%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%ce%b1-%ce%b7-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%87%ce%b8%ce%b5%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%86%ce%bf/

Explore posts in the same categories: Macedonian News

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: