Αυστραλία: Αμετάβλητη η θέση της χώρας στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, επαναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών Μπομπ Καρ


car 285x300

Δεν έχει αλλάξει η θέση της Αυστραλίας στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μπομπ Καρ. Τη διαβεβαίωση αυτή, ο Αυστραλός υπουργός έδωσε στην εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, μετά τη διάκριση που του απένειμαν σκοπιανές οργανώσεις της χώρας. «Αναγνωρίζουμε τις ευαισθησίες των Ελλήνων. Δεν έχει αλλάξει τίποτα», είπε.

Ο Αυστραλός υπουργός πριν λίγες μέρες είχε υποσχεθεί βελτίωση των σχέσεων της Αυστραλίας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και δεσμεύτηκε πως αν το Εργατικό κόμμα διατηρηθεί στην εξουσία ο ίδιος θα επισκεφθεί προσωπικά τα Σκόπια. Προσέθεσε, όμως, πως στο θέμα της ονομασίας η Αυστραλία συμφωνεί απόλυτα με τη γραμμή του ΟΗΕ και επιθυμεί λύση του προβλήματος μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Ο Μπομπ Καρ βρέθηκε πρόσφατα σε χοροεσπερίδα που οργανώθηκε στο Σίδνεϊ από την «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά», κατά τη διάρκεια της οποίας του απονεμήθηκε ειδικό βραβείο ως αναγνώριση των προσπαθειών του να αναβαθμιστούν οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν και οι συμπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Αυστραλίας- πΓΔΜ, ο Εργατικός βουλευτής Στίφεν Τζονς και ο Φιλελεύθερος Λουκ Σίμπικνς. Οι οργανωτές κάλεσαν, μεταξύ άλλων, την Αυστραλία να αναγνωρίσει τη πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα και να ανοίξει πρεσβεία στα Σκόπια.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

http://history-of-macedonia.com/2013/07/19/%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b2%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b7-%ce%b7-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1%cf%82/

Explore posts in the same categories: FYROM News, Macedonian News

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: