Επικριτικός ο Πόποσκι προς Ελλάδα και Ε.Ε.

 

Poposki3

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης των Σκοπίων, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το θέμα της ονομασίας, αποτυπώνεται σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, στη γερμανική εφημερίδα «FrankfurterAllgemeineZeitung», όπως και η σαφής πρόθεση να παρουσιασθεί η Ελλάδα ως η πλευρά που παρακωλύει τις διαπραγματεύσεις. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το είδος του συμβιβασμού στον οποίο θα μπορούσαν να προχωρήσουν τα Σκόπια, ο κ. Πόποσκι απαντά ότι «έχουμε ήδη επιδείξει μεγάλη ευελιξία» και προσθέτει ότι δεν υπάρχει στις δύο πλευρές η ίδια προθυμία για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Πόποσκι εμφανίζεται επικριτικός και ως προς την Ε.Ε., αναφέροντας ότι κατέβαλε περισσότερη προσπάθεια για την αναζήτηση λύσης στη διαφορά μεταξύ Κροατίας και Σλοβενίας, που καθυστέρησε την ένταξη της πρώτης. «Αλλά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή παίρνει ό,τι θέλει. Κανένας δεν θέλει να ασκήσει πίεση, διότι κανένας δεν επιθυμεί μια άλλη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα», ανέφερε. Όσον αφορά τις συνεχείς ενέργειες ενίσχυσης του αλυτρωτισμού από την κυβέρνηση της χώρας του, αποδίδει την αντίδραση της Αθήνας σε παρελκυστική τακτική.

Καθημερινή

http://history-of-macedonia.com/2013/07/25/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%cf%80%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/

Explore posts in the same categories: Macedonian News

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: