Αυστραλία : Αλυτρωτικό ξέσπασμα

Australia

 

Νέο ξέσπασμα αλυτρωτισμού καταγόμενων από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας εκδηλώθηκε στη Μελβούρνη σε διαδήλωση που οργανώθηκε έξω από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας.

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές απαίτησαν «συγγνώμη και αποζημίωση» «για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους αντιμαχόμενους στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα το 1946-1949, για τις ιδιοκτησίες και τις ζωές «Μακεδόνων» που εκδιώχθηκαν βίαια και σκοτώθηκαν καθώς και για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές της Μακεδονίας» όπως υποστήριξαν.

Κεντρικό θέμα της διαμαρτυρίας ήταν «Πορεία για την Ενότητα» και ανάμεσα στα συνθήματα που επικράτησαν ήταν: «Η Θεσσαλονίκη θα γίνει ξανά πρωτεύουσά μας», «Όχι στο διαμελισμό της Μακεδονίας», «Συγγνώμη και αποζημιώσεις» κ.ά.

Οι διαδηλωτές υποστήριζαν ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου «ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!», όπως έγραφαν τα φανελάκια που φορούσαν αρκετοί.
Υποστηρίζουν, δε, ότι η Μακεδονία μπορεί να «ενωθεί» υπό τη δικαιοδοσία της FYROM.

Στο μεταξύ, η Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας για την πορεία και την διαδήλωσή και τις θέσεις αλυτρωτισμού των διαδηλωτών ζητώντας τους να τις καταδικάσουν.

 

NEOS KOSMOS  

 

http://history-of-macedonia.com/2013/08/17/%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%84%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%be%ce%ad%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1/

Explore posts in the same categories: FYROM Propaganda, Macedonian News

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: