Θεσσαλονίκη – Βαλκάνια με τρένο

Thess2

 

Την επανέναρξη των δρομολογίων με τρένο από τη Θεσσαλονίκη προς τις βαλκανικές χώρες εξετάζει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας αλλά και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σε επαφές τόσο με τα Σκόπια όσο και με τη Βουλγαρία αλλά και την Τουρκία, βρίσκονται οι επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα σιδηροδρομικά δρομολόγια το συντομότερο δυνατόν.

«Βρισκόμαστε ήδη στις διαπραγματεύσεις για τους παραπάνω προορισμούς και θέλω για το καλοκαίρι του 2014 να έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε Βούλγαρους, Σέρβους, Σκοπιανούς στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Ζηλιασκόπουλο, στο δρομολόγιο για Κωνσταντινούπολη πραγματοποιούνται έργα ηλεκτροκίνησης, στο ύψος του Πυθίου και σε περιοχές της Τουρκίας, ενώ στη Βουλγαρία υπάρχουν προβλήματα επιβίωσης του αντίστοιχου σιδηρόδρομου. Οσον αφορά τα Σκόπια, «είναι το πιο εύκολο δρομολόγιο», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ζηλιασκόπουλος ο οποίος ευελπιστεί ότι η συγκεκριμένη σύνδεση θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Ανταπόκριση με τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σκόπια είχε ξεκινήσει πέρυσι πιλοτικά και οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντόπισαν κάποια προβλήματα. «Το καλοκαίρι, για παράδειγμα, οι Σκοπιανοί που έρχονταν με το τρένο αντιμετώπιζαν πρόβλημα στη μετακίνησή τους από το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τα ΚΤΕΛ, για να πάνε στη Χαλκδική», αναφέρει ο κ. Ζηλιασκόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «για αυτήν τη μετακίνηση πλήρωναν περισσότερα από ό,τι για να έρθουν από τα Σκόπια στη Θεσσαλονίκη». Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να υπάρχει ανταπόκριση για τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής.

Ντέπυ Χιωτοπούλου, Αγγελιοφόρος της Κυριακής

 

 

 

http://history-of-macedonia.com/2013/09/17/%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%cf%81%ce%ad%ce%bd%ce%bf/

Explore posts in the same categories: Macedonian News

Tags: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: