Σκόπια : Οι συλληφθέντες για κατασκοπεία εργάζονταν για λογαριασμό μυστικής υπηρεσίας γειτονικής χώρας, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας

 

 

jankulovska

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες οι οποίοι – μεταξύ άλλων – φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση συνεργασίας με μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ άσκησε ποινική δίωξη κατά 20 ατόμων από τη χώρα για κατασκοπεία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς και απάτη.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα δήλωσε ότι πέντε από τους συλληφθέντες εργάζονταν για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών και κυρίως για λογαριασμό μυστικής υπηρεσίας “γειτονικής χώρας”.

Σύμφωνα με την κ. Γιανκούλοφσκα, οι πέντε παρείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες σε μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών που αφορούσαν τη δομή και τη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας της ΠΓΔΜ, την πολιτική κατάσταση στη χώρα, τους δυνάμει κινδύνους για τη χώρα, τις θρησκευτικές κοινότητες στην ΠΓΔΜ και τα ακραία στοιχεία σε αυτές, καθώς και για διάφορα άλλα θέματα.

Οι συλληφθέντες, όπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, εκβίαζαν ακόμη επιχειρηματίες και πρόσωπα από το δημόσιο βίο της χώρας, υποστηρίζοντας ότι είχαν στη διάθεσή τους επιβαρυντικά στοιχεία γι΄αυτούς, με σκοπό να τούς αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Ορισμένα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα “ανεπίσημες πληροφορίες” από αστυνομικές πηγές, μεταδίδουν ότι οι συλληφθέντες για κατασκοπεία συνεργάζονταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις “πληροφορίες” των ίδιων μέσων ενημέρωσης, ένας από τους οργανωτές του δικτύου κατασκοπείας είχε τακτικές επαφές με εκπροσώπους των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, σε θέρετρο της Χαλκιδικής και σε έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν πολλές φωτογραφίες από αυτές τις συναντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, προχθές, η αστυνομία της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο επιχείρησής της με την κωδική ονομασία “Κατάσκοπος”, συνέλαβε 17 άτομα, μεταξύ αυτών τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Βουλής της χώρας, πρώην και νυν στελέχη της αστυνομίας, του υπουργείου Άμυνας και των κρατικών μυστικών υπηρεσιών, για συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η αστυνομία αναζητά άλλα τρία ακόμη, ενώ δύο ακόμη άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για την ίδια υπόθεση, είναι ήδη προφυλακισμένα για άλλα αδικήματα.

Δύο από τους συλληφθέντες, μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

ΑΠΕ- ΜΠΕ

http://history-of-macedonia.com/2013/09/18/%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b7%cf%86%ce%b8%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b5/

Explore posts in the same categories: FYROM Propaganda, Greece, Macedonian News

Tags: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: