Σκόπια : Κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β΄, του Αριστοτέλη και του Ιουστινιανού θα εκτεθούν στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας.

Makedonia

 

Κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β΄ του Αριστοτέλη και του Ιουστινιανού, που είχαν παραγγελθεί, έχουν ήδη φθάσει στα Σκόπια, όπου θα εκτεθούν στο νέο αρχαιολογικό μουσείο, στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, όπως δήλωσε η διευθύντρια του μουσείου Βεσέλα Τσεστόεβα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα των Σκοπίων “Βέτσερ” (Vecer).

Τα κέρινα ομοιώματα των παραπάνω ιστορικών προσωπικοτήτων είναι μεταξύ των 15 που θα εκτεθούν στο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Τα ομοιώματα του καθενός θα τοποθετηθούν χρονολογικά στην εποχή κατά την οποία έζησαν, ανέφερε ακόμη η κ. Τσεστόεβα.

Η διευθύντρια του νέου αρχαιολογικού μουσείου δήλωσε ακόμη ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει φθάσει στα Σκόπια, από την Τουρκία, και θα εκτεθεί στο νέο μουσείο το “πολυαναμενόμενο” αντίγραφο της μαρμάρινης σαρκοφάγου της Σιδώνας (γνωστή ως Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η οποία φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης.

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της ΠΓΔΜ βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη (Αξιός) που διασχίζει την πόλη, η δε αρχιτεκτονική του κτιρίου ακολουθεί το νεοκλασικό ρυθμό.

Οι συλλογές του μουσείου θα εκτίθενται σε τρία επίπεδα, σε μία έκταση 6000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά θα εκτίθενται περίπου 6000 αντικείμενα από την προϊστορική περίοδο μέχρι το Μεσαίωνα

http://history-of-macedonia.com/2013/10/08/%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b1-2/

Explore posts in the same categories: FYROM News, FYROM Propaganda, Macedonian News

Tags: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: