Λογοκρισία για το Μ. Αλέξανδρο

Makedonia

 

 

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός επιστήμων

Από το μαχητικό ιστολόγιο historyofmacedoniacom πληροφορηθήκαμε ότι ο ΟΗΕ αναγκάστηκε να λογοκρίνει επίσημο δημοσίευμά του στο διαδίκτυο του επειδή ενοχλήθηκαν οι Σκοπιανοί.

Συγκεκριμένα στις 27/09/2013 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανήρτησε σε επίσημη ιστοσελίδα περίληψη της ομιλίας του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. Το άρθρο κατέληγε στο τέλος με την ακόλουθη επισήμανση: « Η Ελλάδα χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία για τη δεύτερη σε μέγεθος περιφέρειά της, η οποία κατά την αρχαιότητα είχε κατοίκους ελληνικής εθνικότητος και των οποίων το πιο διάσημο μέλος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος». Φαίνεται ότι αυτό το σχόλιο ενόχλησε βαρύτατα τους Σκοπιανούς , οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και ο ΟΗΕ αφαίρεσε την τελευταία φράση από το κείμενο.

Έτσι η ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας , αν και αρχικά προβλήθηκε από κάποιον υπάλληλο του ΟΗΕ που γνωρίζει Ιστορία, τελικά έπεσε θύμα του σκοπιανού εθνικισμού και ψευδομακεδονισμού. Το ερώτημα που με απασχολεί τώρα είναι γιατί ο ΟΗΕ υποκύπτει τόσο εύκολα στις απαιτήσεις ενός κρατιδίου το οποίο ούτε καν το συνταγματικό του όνομα δεν κατόρθωσε μέχρι τώρα να επιβάλει σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό.

Δύο είναι οι εξηγήσεις που δίνω. Πρώτον, η συστηματική και μεθοδική προσπάθεια των γειτόνων μας να οικειοποιηθούν οτιδήποτε αρχαιο-ελληνικό, ελληνιστικό και βυζαντινό στοιχείο τους συμφέρει. Δεύτερον, η δική μας υποχώρηση από την αρχική μας θέση για το όνομα.

Ξεκινήσαμε με την πανελλήνια απόφαση να μην παραχωρήσουμε το ιερό όνομα της Μακεδονίας, τα οποίο είναι η ψυχή μας, όπως δήλωσαν ο Ελύτης , ο Ανδρόνικος και άλλοι διανοητές. Κάναμε μια υποχώρηση καλής πίστεως αποδεχόμενοι τη σύνθετη ονομασία.

Προσωπικά διαφώνησα από την αρχή με αυτή την υποχώρηση, αλλά κατανοώ σε έναν βαθμό τους υποστηρικτές της. Κολύμπησαν σε θολά νερά, ελπίζοντας ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν και θα βρεθεί κάποια λύση. Αποτέλεσμα μηδέν. Τα Σκόπια αποθρασύνθηκαν από την παραχώρησή μας. Δεν υποχωρούν από τις αρχικές τους θέσεις.

Όταν η Ελλάδα υποχωρεί και τα Σκόπια μένουν σταθερά, τότε το αποτέλεσμα το βλέπουμε χειροπιαστό. Οι πλαστογράφοι παρεμβαίνουν στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών και η αναφορά στην ελληνικότητα του Αλεξάνδρου εξαφανίζεται εν μια νυκτί. Να επανέλθουμε, λοιπόν, στην αρχική μας θέση: Δεν δεχόμαστε τη σύνθετη ονομασία.

δημοκρατία της Κυριακής

http://history-of-macedonia.com/2013/10/20/%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bc-%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf/

Explore posts in the same categories: Macedonian News, Skopjan Propaganda

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: