Έκθεση στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Το ´40 έτσι πολεμήσαμε »

 

ΥΜΑΤΗ

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Κάρολος Παπούλιας θα εγκαινιάσει στο Διοικητήριο την έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Το ´40 έτσι πολεμήσαμε», η οποία αποτελεί συνέχεια των αφιερωμάτων του ΥΜΑΘ στις λαμπρές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί όλη η ιστορία του έπους του 1940-41 μέσα από κείμενα, πλούσιο  φωτογραφικό υλικό και μοναδικά κειμήλια, τα οποία συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα προκειμένου να μεταφέρουν στους επισκέπτες το «άρωμα» και το πνεύμα των ηρωικών μαχητών της Αλβανίας, των οχυρών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και της ηρωικής αντίστασης κατά τη διάρκεια της μάχης της Κρήτης. Όλα τα εκθέματα παραχωρήθηκαν για την έκθεση από μουσεία και συλλέκτες.Μεταξύ των εκθεμάτων είναι η στολή του αρχιστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου, πίνακες του Αλέξανδρου Αλεξανδράκη, του Κενάν Μεσαρέ, αλλά και λιθογραφίες εποχής.

 

Ακόμη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά προσωπικά κειμήλια και αντικείμενα επώνυμων και ανώνυμων πρωταγωνιστών του 1940-41, τα οποία μας μεταφέρουν νοερά στην ηρωική εκείνη εποχή.

 

http://history-of-macedonia.com/2013/10/23/%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b8/

Explore posts in the same categories: Greece, Macedonian News, Modern Macedonian History

Tags: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: