Πρόκληση! Χάρτης εμφανίζει μέρος της Μακεδονίας να ομιλεί βουλγαρικά

xartis (2)

Έκρηξη αλυτρωτισμού και από τους Βουλγάρους σε πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Βουλγαρικής Γλώσσας ( ΙΒΓ) που αφορά τα Βαλκάνια! Η μελέτη εμφανίζει τα βουλγαρικά να ομιλούνται , εκτός από τα Σκόπια, σε μεγάλη έκταση της Μακεδονίας, θέση η οποία αποτυπώνεται μάλιστα και σε σχετικό ( προκλητικό) χάρτη.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Ινστιτούτου, βασίζεται (όπως λένε ) σε ηχητικά «ντοκουμέντα». Ειδικότερα, αναφέρει: « Ο χάρτης των βουλγαρικών διαλέκτων υλοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων του ινστιτούτου και περιλαμβάνει ηχογραφήσεις διαλέκτων από διαφορετικές περιοχές. Μεταξύ αυτών, και από περιοχές που δεν είναι πλέον εντός των εθνικών συνόρων, αλλά οι οποίες κάποτε ήταν βουλγαρικά εδάφη, όπως τμήματα του Αιγαίου, η ‘’Μακεδονία’’ (σ.σ.: αποκαλεί έτσι τα Σκόπια), η Βόρεια Δοβρουτσά κ.α. ».

Επεκτατικές προθέσεις

Η φράση « περιοχές που δεν είναι πλέον εντός τω εθνικών συνόρων» σε συνδυασμό με τη γλωσσική διασπορά της βουλγαρικής γλώσσας, αφήνει σαφείς αλυτρωτικούς υπαινιγμούς και προδίδει επεκτατικές προθέσεις!

Σημειώνεται ότι ο χάρτης των βουλγαρικών διαλέκτων χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε και με ευρωπαϊκά χρήματα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Το ΙΒΓ ανήκει οργανωτικά στην πολύ γνωστή στα Βαλκάνια Ακαδημία Επιστημών της Βουλγαρίας η οποία σε παλαιότερη έκδοσή της για την ιστορία του βουλγαρικού έθνους αναδείκνυε ως κεντρικό δόγμα ότι η Βουλγαρία είναι μία βαλκανική χώρα που συνορεύει μόνο με τον εαυτό της»!

δημοκρατία

Explore posts in the same categories: Macedonian News, newspapers

Tags: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: