Σκόπια : Παραμένει έγκλειστος ο Αχρίδας

Axridos_Iwannis

«Φρένο» στην αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη έβαλε την τελευταία στιγμή η εισαγγελία της ΠΓΔΜ, ασκώντας έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Σκοπίων για την απελευθέρωση του. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης καταδικάστηκε πριν από τρία χρόνια σε κάθειρξη πεντέμισι ετών για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ την περίοδο 1998-2002, όταν ήταν μητροπολίτης Βελεσσών και Παραβαρδαρίου της αυτοαποκαλούμενης Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το 2005 χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και εξαρχής αρνήθηκε να αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία που αποσχίστηκε το 1967 από τους κόλπους του σερβικού Πατριαρχείου και κήρυξε το αυτοκέφαλο της.

O ίδιος θεωρεί ότι οι κατηγορίες είναι υποκινούμενες από τις Αρχές της ΠΓΔΜ και πως διώκεται για τις πεποιθήσεις του. Οι διώξεις εις βάρος του έχουν επικριθεί από διεθνείς οργανισμούς, ενώ την αποφυλάκισή του έχουν ζητήσει επανειλημμένα τόσο η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η αποφυλάκιση του αναστέλεται μέχρι την εξέταση της έφεσης που άσκησε η εισαγγελία της γειτονικής χώρας.

δημοκρατία

Explore posts in the same categories: newspapers

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: