Ανησυχία για τα εθνικά μας θέματα εκφράζει η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής

Pan_Mac

Την έντονη ανησυχία και αγωνία της ομογένειας για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας εν όψει των πιο κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της μεταπολίτευσης εκφράζει σε ανακοίνωση της η Παμμακεδονική Ένωση HΠΑ.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης κ.Δημήτρης Χατζής απευθύνει έκκληση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους πριν προσέλθουν στις κάλπες να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων αλλά και των υποψηφίων βουλευτών στα ανοιχτά εθνικά μας θέματα και συγκεκριμένα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα ο κ.Χατζής αναφέρει:

« Η Ελλάδα διανύει μια από τις κρισιμότερες περιόδους της νεώτερης Ιστορίας της. Μέσα στο ασταθές πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον στην χώρα και στην μεγάλη και πολύπλοκη γεωπολιτική ανακατάταξη που εξελίσσεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να διασφαλισθούν τα άμεσα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Στη διασφάλιση μιας μόνιμης σταθερότητας σε γεωπολιτικό, οικονομικό αλλά και ανθρωπογενές επίπεδο η Ελλάδα διαδραμάτιζε πάντοτε και διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο. Η αναντικατάστατη γεωγραφική της θέση, τα τεράστια ενεργειακά αποθέματά της και γενικότερα ο πλούτος του υπεδάφους της πρέπει να αποτελέσουν το διαπραγματευτικό της ατού. Η Ελλάδα είναι ο χώρος ο οποίος εξασφαλίζει την μελλοντική ενεργειακή άρα και οικονομική σταθερότητα της Γερμανίας και ολόκληρης της Βαλκανικής περιοχής.

Ένα από τα θέματα- κλειδιά στην υπόθεση σταθερότητας της περιοχής αφορά το κράτος των Σκοπίων (FYROM). H Γεωγραφική αυτή περιοχή, είναι κατανοητό πλέον σε όλους, ότι δεν αποτελεί μια εθνολογική και κρατική οντότητα, αλλά ένα γεωγραφικά πολιτικό μόρφωμα με στόχο την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών στόχων μιας περασμένης περιόδου.

Η Ελληνική ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί όλα τα εκκρεμούντα εθνικά θέματα( Σκοπιανό , Κυπριακό, Ενέργεια, Ζώνες Ελεύθερου Εμπορίου κ.α).

Ειδικότερα όσον αφορά το Μακεδονικό ζήτημα θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι αναίρεσης της αναγνώρισης της Π.Γ.Δ.Μ με το όνομα ‘’Μακεδονία’’ από συγκεκριμένες χώρες και με κάθε πρόσφορο μέσο να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της FYROM στην περιοχή των Βαλκανίων».

Επισημαίνεται ότι Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία της ομογένειας της Αμερικής στο Μακεδονικό ζήτημα.

Explore posts in the same categories: Greece, Macedonian News

Tags: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: