Σκοπιανό «δηλητήριο» από Ολμπράιτ

madeleine-albright

Σε μια απίστευτη δήλωση προέβη η ( κολλητή του Γιώργου Παπανδρέου) Μαντλίν Ολμπράιτ,επιβεβαιώνοντας το ανθελληνικό μένος της και τον ύποπτο ρόλο της από την εποχή κατά την οποία ήταν υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (1997-2001). Το πάλαι ποτέ «γεράκι» της εξωτερικής πολιτικής έριξε πάλι το δηλητήριο κατά της χώρας μας. Αυτή τη φορά εμφανίστηκε με την ιδιότητα της καθηγήτριας Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο Georgtown και αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και στα πρόσφατα γεγονότα στο Κουμάνοβο. Η Ολμπράιτ χαρακτήρισε το πρόβλημα του ονόματος – δηλαδή εμμέσως τις ελληνικές ενστάσεις για τον όρο «Μακεδονία» ως «μια από τις πιο τρελές συζητήσεις όλων των εποχών».

Σε απόσπασμα βίντεο που προβλήθηκε στη δημόσια τηλεόραση των Σκοπίων (ΜRT) η Ολμπράιτ δήλωσε ότι, κατά την αμερικανική κυβέρνηση, το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά και μόνο για την αναφορά στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, ακόμη και πριν από την αναγνώριση της από τις ΗΠΑ το 2004!

Το απίστευτο, όμως, είναι το ακόλουθο : σχολιάζοντας την πρόσφατη βία στο Κουμάνοβο, η Ολμπράιτ εξέφρασε την άποψη ότι η δράση αυτή υποκινήθηκε είτε από Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου είτε από τους Έλληνες! Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κύκλοι του οποίου χαρακτήρισαν εξοργιστικές τις αναφορές που έγιναν στα ΜΜΕ των Σκοπίων και απαράδεκτες τις εκτιμήσεις της κυρίας Ολμπράιτ.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τον Τζον Κυριακού ( πρώην κατάσκοπο της CIA, που φυλακίστηκε), η Μαντλίν Ολμπράιτ είχε πει στο παρελθόν στον πρώην Αμερικανό πρεσβευτή Νίκολας Μπερνς : « Αυτοί οι Έλληνες είναι απαίσιοι άνθρωποι, δεν ξέρω πώς μπορείς και ζεις εδώ!»

δημοκρατία

Explore posts in the same categories: newspapers

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: