Σκοπιανός μεγαλοϊδεατισμός

Grouevski_Vergina_Star

Στο αστρονομικό, για τα δεδομένα της οικονομίας της ΠΓΔΜ, ποσό των 570 εκατ.ευρώ έχει ανέλθει το κόστος του πολύκροτου σχεδίου της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι για την ανάπλαση-μνειμειοθέτηση της πλατείας των Σκοπίων, γνωστό και ως σχέδιο « Σκόπια 2014», σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το δημοσιογραφικό ερευνητικό δίκτυο Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

Αρχικά, το κόστος του σχεδίου αυτού, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2010 και είχε ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2014, χωρίς ακόμη να έχει τελειώσει, προβλεπόταν να φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ. Όμως στη διάρκεια προστέθηκαν και άλλα έργα , τα οποία κρίθηκαν απαραίτητα, με αποτέλεσμα το κόστος του να ανέλθει στα 570 εκατ. ευρώ.

Το γεγονός ότι το κόστος του σχεδίου «Σκόπια 2014» ξεπέρασε κατά πολύ το αρχικό προβλεπόμενο των 80 εκατ. ευρώ γνωστοποίησε, τον Απρίλιο του 2013, η υπουργός Πολιτισμού της χώρας Ελιζαμπέτα Κάντσεσκα-Μίλεφσκα, η οποία είχε δηλώσει ότι το κόστος είχε ανέλθει, μέχρι τότε, στα 207 εκατ.ευρώ.

Το σχέδιο « Σκόπια 2014» περιλαμβάνει ανέγερση δημόσιων κτηρίων σε ρυθμούς μπαρόκ και νεοκλασικισμού και τοποθέτηση μνημείων και αγαλμάτων ( όπως του Μ.Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β’) στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Ναυτεμπορική

Explore posts in the same categories: newspapers

Tags: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: