Η Unicef ανακήρυξε τη φωτογραφία του 2015 και τα Σκόπια… Μακεδονία!!

1,

ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ»

Η Unicef ανακήρυξε τη φωτογραφία του 2015 και τα Σκόπια… Μακεδονία!!

Τη φωτογραφία της χρονιάς που εκπνέει ξεχώρισε η Unicef, ωστόσο αποκαλεί την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Πρόκειται για φωτογραφία του Georgi Licovski που σύμφωνα με την Unicef διαδραματίζεται στα «ελληνομακεδονικά σύνορα» και φέρει τον τίτλο «πλήρης απελπισία».

«Ηταν 21 Αυγούστου του 2015 στα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας, που συνέβη αυτή η δραματική κατάσταση σε δύο προσφυγόπουλα και συνέλαβε ο φακός του φωτογράφου» γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Unicef.

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι η εικόνα συγκίνησε μέχρι δακρύων τον φωτογράφο και συναδέλφους του και τονίζει ότι σε μια προσπάθεια να συγκινήσουν τους συνοριοφύλακες της «Μακεδονίας», κάποιοι πρόσφυγες έστειλα τις γυναίκες και τα παιδιά τους στην πρώτη γραμμή. «Με την μάζα των ανθρώπων να σπρώχνει από πίσω, τα παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους και μερικές φορές άγνωστοι τα απαγάγουν, ενώ οι γονείς και οι συγγενείς τους δεν είναι σε θέση να περάσουν τα σύνορα.

Μια ακόμη τραγωδία στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας τραγωδίας που ξεκινά στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία – και προφανώς δεν τελειώνει στην Ευρώπη» σημειώνει η Unicef.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της οργάνωσης τα παιδιά αποτελούν το 1/4 των 730,000 προσφύγων που έφτασαν στην Ε.Ε. μέσω Βαλκανίων, μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του 2015.

Πηγή: Η Unicef ανακήρυξε τη φωτογραφία του 2015 και τα Σκόπια… Μακεδονία [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/241469/i-unicef-anakiryxe-ti-fotografia-toy-2015-kai-ta-skopia-makedonia-eikona#ixzz3udcLBBuN

 

Explore posts in the same categories: Articles, FYROM, Greece

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: