ΣΚΟΠΙΑΝΟ «Λύση καθαρή, που θα απαγορεύει αλυτρωτισμούς»

Normal
0

false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

 VARDARSKA

«H ελληνική πλευρά θα προχωρήσει στην αποδοχή μιας ονομασίας με καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό, που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο σε αλυτρωτικές πολιτικές και δεν θα έχει κανένα έλλειμμα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το υψηλής ευθιξίας θέμα του πολιτιστικού και ιστορικού σεβασμού» τόνισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος για την ΠΓΔΜ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε, στην Αθήνα, με τον αντιπρόεδρο της γειτονικής χώρας και αρμόδιο για θέματα της Ε.Ε. Φατίμ Μπεσίμι.

Ο έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι στόχος της Ελλάδας είναι «η δημιουργία ενός χώρου ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στα βόρεια σύνορά μας», ενώ για την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ είπε ότι αυτή «αποτελεί το αποτελεσματικότερο εργαλείο για την υλοποίηση αυτού του οράματος», όπως ισχύει και για τις άλλες χώρες της περιοχής. Υπενθύμισε βέβαια ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του σεβασμού των κριτηρίων και της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ε.Ε. με ομόφωνες αποφάσεις της. Διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας με ειλικρινή διάθεση» και πρόσθεσε ότι «η επίλυση του ζητήματος θα απελευθερώσει μεγάλες προοπτικές συνεργασίας, προς όφελος των λαών μας, αλλά και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπεσίμι χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι η συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, ενώ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί σύντομα μια λύση κοινά αποδεκτή και από τις δυο πλευρές.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Explore posts in the same categories: Greece, Macedonian News

Tags: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a comment