Archive for May 30, 2012

Σκοπιανός Αρχιτέκτονας καταρρίπτει τον Ψευτο-Μακεδονισμό στην Βουλγαρική τηλεόραση

May 30, 2012

Δηλώσεις του Σκοπιανού αρχιτέκτονα Miroslav Grčev στην βουλγαρική TV που καταρρίπτουν τον ψευτο-μακεδονισμό στην FYROM.

“Μόνο ένας ερασιτέχνης…μόνο ένας ηλίθιος μπορεί να μιλήσει για Μακεδονικό πολιτισμό…Μακεδονική ιστορία στην προιστορική, νεολιθική ή παλαιολιθική περίοδο.

Αυτό σε σοβαρές χώρες θα αποτελούσε αντικείμενο σε παρωδίες και κωμωδίες. Σε εμάς (στην FYROM) σε τέτοιους ανθρώπους δίνονται μικρόφωνα και πλατφόρμες για να μιλήσουν σοβαρά!!”

VIDEO By 

httpv://www.youtube.com/watch?v=gdJFw-nDLys

Eminent architect and opposition activist Miroslav Grčev speaks about pillars of Pseudomacedonism

May 30, 2012

VIDEO By  : httpv://www.youtube.com/watch?v=1TNhAsWbjpA

Miroslav Grčev  an architect, professor and one of leading opposition figures in FYROM, provides his opinion to a television station from  Bulgaria regarding the so-called “antiquisation”, namely appropriation of Greek persons, symbols and other forms of culture and history.

H Μάχη της Δοϊράνης και των Μουριών (1918) Mέρος A’

May 30, 2012

Η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ” ΤΟΥ ΕΓΝΑΤΙΑ TV ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΘΕΟΔΟΣΗ ΒΟΥΒΑΚΗ. (ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ).
Στο μνημείο της Μάχης της Δοϊράνης, στο ομώνυμο χωριό του Κιλκίς, την Κυριακή 18/09/2011, στις εκδηλώσεις της επετείου της Μάχης της Δοϊράνης και των Μουριών (1918), που διοργάνωσε η Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Νομού Σερρών “Το Αρκάδι” κ. Ιωάννης Μουλάκης κατέθεσε στεφάνι εις μνήμην των χιλιάδων Κρητών πεσόντων.
Στη συνέχεια, την ίδια μέρα, στα κάτω Σούρμενα του Κιλκίς (Σιδηροδρομικός Σταθμός Μουριών Κιλκίς) όπου βρίσκεται το μνημείο των Κρητών πεσόντων στη μάχη της Δοϊράνης το 1918, το οποίο ανέγειρε η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας και στα πλαίσια των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Δοϊράνης και των Μουριών, που διοργάνωσε η Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, εκπρόσωποι πολλών κρητικών συλλόγων απ’ όλη τη Μακεδονία κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των χιλιάδων Κρητών πεσόντων.

httpv://www.youtube.com/watch?v=-gSVnQ2zjEQ&feature=related

MacedonianUprising

Ποιά ήταν η πιο εξωφρενική πρόταση Νίμιτς για λύση του προβλήματος της Ονομασίας;

May 30, 2012

H πρόταση Νίμιτς του 2005 στα Αγγλικά (Photo @ plusinfo.mk)

Μεταξύ των δεκάδων προτάσεων που έχουν υποβληθεί για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων υπήρξε και μια πρόταση του Μ. Νίμιτς, το 2005, που είχε προκαλέσει την οργή της Αθήνας, η οποία έκτοτε τη θεωρεί ως μη γενόμενη.

Η εσωτερική αντιπαράθεση στα Σκόπια οδήγησε στην αποκάλυψη της πρότασης που πράγματι ήταν η πιο αρκαία μορφή διπλής ονομασίας.

Η πρόταση προέβλεπε αρχικά η χώρα να ονομάζεται “Republika Makedonija”  και έπειτα από 3 χρόνια να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα “Republic of Macedonia”! Τώρα που μαθαίνουμε την πρόταση, μάλλον ευγενικά είχε αντιδράσει τότε η Αθήνα…

Πηγή : Έθνος